Hopp til innholdet

FAQ

Vanlige spørsmål og svar

Hva er Nozoil?

Nozoil er et unikt svensk produkt som er laget av 100 prosent naturlig ren sesamolje. Den tilfører fuktighet, smører og mykgjør tørre og irriterte slimhinner i nesen. I tillegg til at oljen mykner danner den en beskyttende film på slimhinnen i nesen.

Sesamolje er en vegetabilsk olje som inneholder mye vitamin E. Vitamin E er en antioksidant som beskytter celleveggene mot å bli skadet av frie radikaler, som ozon og nitrogendioksid, som ofte forekommer i tørr og forurenset luft. Nozoil inneholder ingen konserveringsmidler og skader ikke flimmerhårene i nesen. Det er heller ingen proteiner i Nozoil som kan forårsake allergi. Den spesialdesignede flasken med pumpe gjør det også mulig for Nozoil å jobbe der det er mest nødvendig – dypt inn i nesen.

Hvorfor bruke Nozoil?

Å bruke Nozoil er en enkel måte å beskytte deg selv og nesen din mot fremmede partikler som forurensning, virus og allergener samtidig som du gjør nesen mindre kløende og irritert. I tillegg til at nesen fungerer bedre hvis du tilsetter olje, hjelper det deg til å plukke nesen mindre, som er den vanligste årsaken til at vi blir forkjølet eller influensa.

Slimhinnene i nesen er følsomme og påvirkes av blant annet tørr og kald luft, støv, forurensning, luftkondisjonerte miljøer, pollen, virus og alder. Kvinner som har gått i overgangsalderen og har lav produksjon av kjønnshormonet østrogen får også tørre slimhinner, selv i nesen.

De tilfellene hvor det kan være spesielt viktig å beskytte nesen er i kaldt klima, i miljøer med klimaanlegg, på fly, i støvete og forurensede miljøer, for beskyttelse mot influensa, for allergier, ved rennende nese, generelt tørr og irritert. nese eller for de som helt enkelt ønsker å føle seg bedre.

Hvordan fungerer Nozoil?

Nozoil er forebyggende og beskyttende mot irriterende neseproblemer, tørre slimhinner og kløe og beskytter mot fremmede partikler som forkjølelsesvirus og allergener. Nozoils effekt på slimhinnen i nesen er godt dokumentert gjennom en rekke vitenskapelige studier. I tillegg til at oljen mykner danner den en beskyttende film på slimhinnen i nesen.

Slimhinnene i nesen er følsomme og påvirkes blant annet av tørr og kald luft, støv, forurensning, luftkondisjonerte omgivelser. Akkurat som personer med tørr kløende hud kan trenge å påføre forskjellige kremer for å rette opp fuktighetsbalansen i huden, kan også nesen trenge en mykgjørende behandling for å fungere godt og samtidig hindre oss i å plukke nese.

De anledningene det kan være spesielt viktig å beskytte nesen er i kaldt klima, i miljøer med klimaanlegg eller på fly. Tilsetning av olje til tørre og irriterte neseslimhinner har en smørende effekt, som forbedrer funksjonen til flimmerhårene og gjør dem i stand til mer effektivt å fjerne fremmede partikler som virus og allergener. Samtidig danner oljen et tynt, beskyttende belegg på slimhinnene i nesen.

Hvem kan bruke Nozoil?

Nozoil Original kan brukes av både barn og voksne. Nozoil Menthol og Nozoil Eucalyptus kan brukes av voksne og barn over 12 år.

Hvor ofte kan Nozoil brukes?

Anbefalt dosering er å spraye en til tre ganger i hvert nesebor tre ganger daglig. Optimal effekt oppnås etter kontinuerlig bruk i ti dager.

Hvordan bruker du Nozoil?

Nozoil er en nesespray som settes inn i nesen for enkel dosering. Den spesialdesignede flasken med pumpe gjør også at Nozoil kan jobbe der det trengs mest – langt inn i nesen. Bruksanvisningen viser hvordan du best sprayer.

Kan du bli avhengig?

Nei, Nozoil er et helt naturlig produkt.

Hjelper Nozoil mot allergier?

Nozoil har ingen dekongestant effekt, men kan likevel gi naturlig lindring ved nesetetthet og gjøre det lettere for nesen å fungere.I tillegg til at Nozoil er mykgjørende danner det en beskyttende film på nesens slimhinne og beskytter dermed mot fremmede partikler som allergener. Nozoil Eucalyptus er utviklet for å gi ekstra lindring i spesielle allergiplager. Eucalyptol lindrer betennelse og reduserer irritasjon. De fleste stoffene som forårsaker allergi er proteiner som er løselige i vannet som finnes i neseslimet. Vannløselige proteiner løses ikke opp i olje. Ved å tilsette olje kan allergifremkallende proteiner som pollen sette seg fast i oljen, som deretter transporteres bort av nesens flimmerhår. Cellene i nesen er beskyttet og allergiske reaksjoner kan undertrykkes.

Kan Nozoil ha en dobbel virkning ved allergi?

Ja, allergenene er fanget i sesamolje, som deretter transporteres bort av nesens flimmerhår. Cellene i nesen er beskyttet og allergiske reaksjoner kan undertrykkes. Oljen bidrar også til å beskytte og lettere helbrede såre neseslimhinner, for eksempel forårsaket av kortisonspray som brukes ved allergi.

Kan Nozoil redusere bivirkninger fra kortisonspray?

Ikke bare selve allergien irriterer nesen, men også medisiner kan forårsake irritasjon. Personer med allergi bruker ofte kortisonspray for å behandle allergiske reaksjoner i nesen. Ved bruk av kortisonspray er en vanlig bivirkning en brennende følelse i nesen samt tørre og såre neseslimhinner. Ved å bruke Nozoil Eucalyptus ti minutter etter at en person med allergi tar kortisonspray, kan disse bivirkningene lindres.

Hjelper Nozoil mot kløende nese?

Ja, ved å bruke Nozoil smøres slimhinnen i nesen og den danner på denne måten mindre harde kråker som gjør nesen mindre kløende og irriterende. Nozoils effekt på slimhinnen i nesen er godt dokumentert gjennom en rekke vitenskapelige studier.

Kan Nozoil brukes for å forhindre forkjølelse?

Ja, Nozoil kan bidra til å beskytte neseslimhinnen mot både allergener og virus. I tillegg til at oljen mykner danner den en beskyttende film på slimhinnen i nesen. Smøring av nesen med Nozoil gjør den også mindre kløende og forhindrer dermed unødvendig neseplukking.

Folk med allergi synes ofte det er ekstra vanskelig når de er forkjølet og kan føle at det er viktig å beskytte seg mot forkjølelse, noe Nozoil også kan hjelpe med.

Hvorfor er det dumt å stikke nese?

Å plukke nese med en eller flere fingre er den vanligste måten å bli forkjølet på. Det er stor risiko for å få virus på fingrene og deretter ta på neseslimhinnen. Den enkleste og beste måten å unngå å bli forkjølet på er å ikke smitte deg selv ved å stikke i nesen med fingrene. Det er umulig å vite om det er virus på noen av fingrene.

Kan barn bruke Nozoil?

Nozoil Original kan brukes av både barn og voksne. Nozoil Menthol og Nozoil Eucalyptus kan brukes av voksne og barn over 12 år. Grunnen til at Nozoil Menthol og Nozoil Eucalyptus ikke anbefales til barn under 12 år er at det mangler dokumentasjon på bruken av henholdsvis eukalyptol og mentol i den aldersgruppen.

Kan gravide og ammende kvinner bruke Nozoil?

Det er ingen kjente risikoer ved bruk av Nozoil, snakk med legen din hvis du er usikker.

Hva skjer hvis du tar for mye?

Det er ingen kjente bivirkninger. Nozoil inneholder ingen konserveringsmidler og skader ikke flimmerhårene i nesen. Det er heller ingen proteiner i Nozoil som kan forårsake allergi.

Hvorfor er det viktig å puste gjennom nesen?

Når du puster gjennom nesen, filtreres støv og urenheter automatisk ut. Viktig, ikke minst i støvete miljøer eller når luften er full av skitt og forurensning, som i dagens storbyer. Nesen fungerer også som varmeveksler og luftfukter for luften du puster inn, noe som er viktig i tørr og kald luft, for eksempel under kalde vintre. Hvis du puster gjennom nesen, forbedres også evnen til å absorbere oksygen fra luften.

Så nesen din er ikke bare luktesansen din. Den spiller en viktig rolle som «luftbehandlingsenhet» da den renser, varmer og fukter luften du puster inn, samtidig som den forbedrer oksygenopptaket. Å puste gjennom nesen påvirker ganske enkelt velvære.

Kan Nozoil brukes i kombinasjon med andre nesesprayer?

Det går fint å bruke Nozoil i kombinasjon med saltvannsspray, avsvellerende nesespray eller allergispray. Start med en av de andre forberedelsene og avslutt med Nozoil.

Jeg har mye neseblod. Kan Nozoil hjelpe med det?

Nozoil kan med fordel brukes for å forebygge neseblod. Oljen beskytter og mykgjør nesen, og gjør den mindre tørr.